Chris Koenis

35 minuten geleden
@chriskoenis Als je denkt dat alleen bitcoin veel winst heeft opgeleverd het afgelopen jaar, zit je er goed naast. De waardestijging van ruim 1000 procent van bitcoin in 2017 haalt de top 10 van snelst groeiende digitale valuta niet eens.

2017 gaat de geschiedenis in als het jaar van de grote doorbraak van de cryptohandel: het speculeren op waardestijgingen en -dalingen van cryptocurrencies. Ondanks alle waarschuwingen van toezichthouders en de politiek voor een aanstaande bubbel, stapten meer mensen dan ooit in.

Veel investeerders lijken bang om de boot de missen. Het gevolg: de koers van veel altcoins – alle cryptocurrencies die geen bitcoin zijn – steeg extreem hard.

Wanneer je het gehele afgelopen jaar als graadmeter neemt, valt op dat er maar liefst dertien cryptocurrencies het beter deden dan de veelbesproken bitcoin, blijkt uit cijfers van CoinMarketcap die Quartz op een rij zet. De grootste winnaar is de ripple, een ander soort cryptomunt dan bijvoorbeeld bitcoin of ethereum.

Dat komt omdat ripple in tegenstelling tot die twee niet decentraal georganiseerd is, omdat het geen open blockchain heeft. Het bedrijf achter ripple heeft de munten zelf gecreëerd (ze worden dus niet gemined, zoals bij bitcoin) met als uiteindelijke doel om grensoverschrijdende betalingen makkelijker te maken. Read more from rtlz.nl…

thumbnail courtesy of www.rtlz.nl